Jdi na obsah Jdi na menu
 


Soustředění mladých hasičů 2022

Jako v loňském roce, tak i letos, pořádal náš sbor pro naše mladé hasiče náhradu za tábor mladých hasičů, který neproběhl, v podobě týdenního soustředění na místním koupališti od 8. 8 – 14. 8.. Cílem bylo zdokonalit a upevnit znalosti dětí v různých hasičských oblastech ale také rozvíjet jejich fyzickou kondici.

Přípravy na tábor probíhaly dlouho dopředu, avšak to hlavní vypuklo v neděli 7. srpna, kdy v odpoledních hodinách byly za pomoci členek a členů sboru navezeny všechny potřebné věci na koupaliště. Zde byly postaveny stany, navezeny sety, připraveno zázemí pro uskladnění veškerého materiálu, potravin atd.Může jít o obrázek 10 lidem , stojícím lidem a venkovnímu

pondělí (první den) se na koupališti sešlo 16 dětí, které si po příchodu postavily stany a zabydlely se. Následovalo rozdělení do oddílů – červení, modří a zelení, ty byly odděleny slušivými kšiltovkami. Dále byly všichni seznámeni s plánem dne a rozdělením služeb a jejich náplní. Následně se děti pustily po hlavě do soutěží, kde musely ukázat týmového ducha a spolupráci. Odpoledne si oddíly vytvořily svoje vlajky, které následně připevnily na stožár. Večer proběhl táborák a opékání vuřtů.

   

   

Úterý (druhý den) započal den budíčkem a pořádnou rozcvičkou, o které se postaral oddíl mající službu. Dopolední program patřil trénování topografie a pilování střelby ze vzduchovky tedy dvou disciplín závodu požárnické všestrannosti. Po vydatném obědě a poledním klidu přišlo na řadu motání hadic a spousta her zejména oblíbenou se stala Zajíc, vlk a zelí. A když jsme na koupališti, tak nesměla chybět pořádná koupačka.

   

Ve středu (třetí den) ranní rutinu děti zvládly úplně bez problémů. Dopolední program patřil tréninku štafety požárních dvojic. Děti si v oddílech nejprve natrénovaly posty a posléze mezi oddíly vznikla soutěž o nejlépe zaběhlou štafetu. Odpoledne si děti při různých hrách trénovali svoji obratnost, poslední denní oddílovou soutěží bylo bingo s technickými prostředky. Před večeří si děti vyrobily vlastní KPZ (krabičky poslední záchrany). Po setmění byla připravena projekce filmu.

   

Čtvrtek začal jako předchozí dny, a to ranními povinnostmi, nástupem a intenzivní přípravou na závod požárnické všestrannosti (ZPV), následovala vodní bitva s pistolemi a útoky se nevyhnuli ani členové z řad vedoucích, kteří byli mokří až na kost. Po obědě a poledním klidu následoval samotný závod ZPV, trať si všechny oddíly odběhly dvakrát. Dle výsledků se děti opravdu něco naučily a snahu zvýšil trojitý počet bodů za umístění jednotlivým oddílům. Večeři si děti uvařily samy a to luxusní bramboračku. Po večeři si děti vyzdobily svoje kopačáky – památku na soustředění.

   

Páteční dopoledne patřilo výletu na HZS – stanice Košutka, kde se děti seznámily s prací hasiče a celé stanice. Dále si děti mohly projít polygon – čehož všechny hojně využily, posléze si prošly garáže a mohly si prohlédnout celý vozový park stanice. Odpoledne jsme si vyzkoušeli děti, co si pamatují z našeho výletu, opravdu překvapily. Večer po setmění byla připravena stezka odvahy.

   

Předposlední (sobotní) den byl takový odpočinkový, dopoledne proběhly závody na člunech, po poledním klidu a výborném obědě následovaly vodní hry a bitva s vodními pistolemi. Oddíly si změřily síly ve střelbě a hodu na přesnost. Večer bylo na programu opékání vuřtů a děti se zabavily hraním hry na schovávanou, posléze následovalo filmové představení.

   

Neděle (poslední den) – budíček i rozcvička proběhly netradičně. Budíček za pomoci vodní pistole – dětem se již nechtělo vstávat a rozcvička byla tak pětinová co obvykle. 14. srpna mají vedoucí Lenka Škalová a Vladimír Plic narozeniny, a proto se jim slušelo s dětmi popřát a předat drobný dárek. Nastal velký úklid, balení a dřívější oběd. Posledním bodem bylo ukončení celého našeho soustředění tzn. předání pamětních listů, dalších věcí a sladkostí. Vítězný oddíl červených získal kvalitní, sladkou, trvanlivou odměnu, a to kostkový cukr.

   

Doufáme, že děti si z našeho malého tábora odnesly spoustu zážitků a budou mít pěkné vzpomínky. Děkujeme všem, kteří se jakoukoliv měrou podíleli na přípravách, průběhu a ukončení celého soustředění mladých hasičů.

FOTKY

 
 



Archiv

Kalendář
<< březen >>
<< 2024 >>
Po Út St Čt So Ne
        1 2 3
4 5 6 7 8 9 10
11 12 13 14 15 16 17
18 19 20 21 22 23 24
25 26 27 28 29 30 31

Statistiky

Online: 7
Celkem: 606401
Měsíc: 9500
Den: 254