Jdi na obsah Jdi na menu
 


Tábor MH 2021

Již několik let jezdí děti z našeho kolektivu na hasičský tábor, který pořádají sbory dobrovolných hasičů Střížovic, Oplota a Přeštic. Bohužel kvůli opatřením ohledně koronaviru se letos nemohl tento tábor uskutečnit. Proto se sbor rozhodl dětem z našeho kolektivu mladých hasičů uspořádat takový malý tábor na domácí půdě.

Přípravy programu započaly již nějakou dobu dopředu, avšak to nejhlavnější přišlo cca týden před pořádáním tábora. Bylo potřeba kompletně uklidit, posekat a připravit okolí místního koupaliště. Dále bylo nutné domluvit a nakoupit věci potřebné na vaření, připravit zázemí a samozřejmě zajistit mnoho dalšího.

Může jít o obrázek grass a tree  Může jít o obrázek food a indoor

Celý tábor odstartoval ve čtvrtek, kdy se děti sešly u hasičské zbrojnice, přinesly si všechny potřebné vybavení, aby ve zdraví přežily celé 4 dny. Společně s SDH Blovice jsme vyrazili na Hracholuskou přehradu, kde na děti čekala koupačka, projížďka lodí SDH Blovice a skákací hrady, které mohly děti využívat dle svého gusta. V odpoledních hodinách jsme se přesunuli zpět na naší hasičskou zbrojnici, kde se děti navečeřely a čekali jsme až dorazí členové SDH Blovice, abychom mohli vyrazit na jejich hasičárnu, kde měly děti připravený další program. Po příjezdu do Blovic postavily stany a připravily se na bobříka odvahy. Ještě tento den členové našeho sboru připravili zázemí na koupališti, aby děti až přijedou měly vše potřebné a tyto věci oddaně hlídali přes noc.

Může jít o obrázek child , standing a outdoors   

Další den ráno byla pro děti připravena snídaně a program v podobě možnosti jízdy na elektrokoloběžkách, malování na obličej a vystoupení sokolníka, poté se děti sbalily a čekaly na odvoz. Ještě dopoledne navozila část vedoucích a členové sboru další věci na koupaliště jako potraviny na vaření, hry, vodu atd. Po obědě byly děti převezeny zpět do Střížovic, kde již probíhal program dle vedoucích z našeho sboru. Děti si postavily stany a začala ta správná zábava. Pro děti byly připraveny hry, ale i děti se uměly zabavit dle svého, karty a míče to je ta správná věc a nesměla chybět koupačka. Na večeři bylo připraveno grilování, o které se postarali ostřílení šéfové grilu, maso všem dětem velice chutnalo. Během večeře dorazila polní kuchyně SDH Horní Bříza, která nám měla další dva dny vyvařovat. Po večeři si děti zahrály ještě nějaké hry a posléze byla ohlášena večerka a děti ulehly do stanů.

V sobotu jsme zahájili den budíčkem, který skoro nebyl potřeba, jelikož většina dětí již byla vzhůru, následovala ranní hygiena a příprava na snídani. Následně byly rozděleny služby a ještě před mytím nádobí byl proveden menší nástup, při kterém jsme pogratulovali k narozeninám našim dvou vedoucím a to Lence Škalové a Vladimíru Plicovi k jejich narozeninám. Následovalo opakování na závod požárnické všestrannosti a to hlavně topografie, technických prostředků a zdravovědy proložených různými hrami. Jelikož počasí bylo opravdu teplé, dopoledne jsme proložili vodními hrami. Po výborném obědě byl vyhlášen polední klid a po něm následovala další várka vodních her a koupačka. Skupinka co si vody již užila a nechtěla se jít koupat nanosila dříví na připravovaný táborák, který měl následovat po večeři před stezkou odvahy. Po večeři se vedoucí i děti připravovali na noční stezku, která se táhla od koupaliště až k salaši kolem hřbitova. Stezka se velmi povedla a dětem se líbila, slíbené opékání vuřtů se však nestihlo jelikož stezka trvala déle než jsme čekali a ještě k tomu měli kluci z naší jednotky, kteří pomáhali na táboře, výjezd. Po stezce byly děti nahnány na večerní hygienu a ulehly do stanů.

   

V neděli ráno opět budíček nebyl potřeba. Děti se mohly těšit na vydatnou snídani v podobě palačinek. Poté následovalo prověření v oboru střelby na špalíky a dále byly otestovány dovednosti v hasičských kuželkách. Po obědě děti uklidily tábořiště, umyly nádobí, složily si stany, urovnaly si věci a přišlo zakončení našeho malého tábora. Dětem byly předány pamětní listy, dále každý dostal tašku s pečivem a aby neměli málo sacharidů dostali pytlík sladkostí. Dospělí, kteří se pomáhali starat o děti, společně s osazenstvem polní kuchyně obdrželi také pamětní listy.

Doufáme, že děti si z našeho malého tábora odnesly spoustu zážitků a budou mít pěkné vzpomínky. Děkujeme všem, kteří se jakoukoliv měrou podíleli na přípravách, průběhu a ukončení celého tábora, zejména pak polní kuchyni sboru dobrovolných hasičů Horní Bříza.

FOTKY (pořadí fotek je zpřeházené z důvodu tří zdrojů fotek). 

 

 

 
 



Archiv

Kalendář
<< duben >>
<< 2024 >>
Po Út St Čt So Ne
1 2 3 4 5 6 7
8 9 10 11 12 13 14
15 16 17 18 19 20 21
22 23 24 25 26 27 28
29 30          

Statistiky

Online: 7
Celkem: 618315
Měsíc: 12755
Den: 536