Jdi na obsah Jdi na menu
 


Tábor MH 2018 (22.7 - 2.8.)

Stejně jako minulý rok se i letos děti a vedoucí z našeho sboru zúčastnili letního tábora mladých hasičů, který pořádají sbory dobrovolných hasičů z Oplota, Přeštic, Střížovic a Blovic. Děti se mohly letos těšit na celotáborovou hru O poklad starého piráta.

První den odpoledne začali do rekreačního střediska Machův Mlýn najíždět táborníci, kteří se postupně ubytovávaly a seznamovaly se s novými kamarády a vedoucími. Další dny děti zažívaly mnoho dobrodružství a zážitků. Byly rozděleny do oddílů byly jim představeni oddíloví vedoucí, tento den si také postavily svoje plavidla a získali lodní deníky s tajnou správou o uložení pokladu kapitána Flinta. Budoucí piráty čekaly Pirátské zkoušky, aby mohli získat glejt a být tím správným pirátem. Velkým úkolem byla výstavba našeho táborového plavidla, tento úkol se povedl a starší piráti mohli následně loď nabarvit.

Překvapením pro děti byl příjezd příslušníků policie ČR z Krajského ředitelství Plzeňského kraje. Vyslechli jsme přednášku o počítačové kriminalitě, otiscích prstů a zajišťování stop. Všechny děti si pak mohly prohlédnout zbraně, udělat si otisky prstů, ruky a také otisk obuvi.

   

Dále se děti bavily na pirátských diskotékách a táborácích, tvořili náramky, řádili na lanové dráze, zažily stopovačku, na které na ně čekalo mnoho úkolů, jedním z nich bylo vyloupnout oko z lebky a sníst ho. Přežily celodenní výlet na Zvíkovec, kdy musely urazit celkem přes 19 km, odměnou za cestu byla však plavba na lodích a koupání v Berounce.

   

Poslední dny táborníci nacvičovali oddílovou scénku, kterou následně předvedli při večerním táboráku. Předposlední den tábora, po vyluštění lodního deníku, se oddíly postupně vydávaly na cestu za pokladem. Poslední den tábora byl ve znamení balení, loučení a odjezdu z tábora.

   Celý tábor se velmi povedl, všichni se jistě těší na příští rok, kdy se opět setkáme v rekreačním středisku Machův Mlýn v termínu od 21. července do 1. srpna s celotáborovou hrou na téma Pevnost Boyard.

Výsledek obrázku pro boyard logo

Poděkování za organizaci patří hlavnímu vedoucímu Zbyškovi Zuberovi, dále Ivaně Zuberové a všem členům pořádajících sborů, kteří se na organizaci podílejí. Velké poděkování patří také starostovi obce Střížovice panu Fejfarovi, za zapůjčení stanů a pivních setů, a rodičům, kteří pomáhali při stavbě stanů.

Za SDH Střížovice František Hrubý

 
 



Archiv

Kalendář
<< duben >>
<< 2024 >>
Po Út St Čt So Ne
1 2 3 4 5 6 7
8 9 10 11 12 13 14
15 16 17 18 19 20 21
22 23 24 25 26 27 28
29 30          

Statistiky

Online: 8
Celkem: 616273
Měsíc: 12615
Den: 593