Jdi na obsah Jdi na menu
 


Brigáda pro obec 15.4.2018

V neděli svolal starosta SDH brigádu pro obec, které se zúčastnili jak dospělí, tak mladí členové našeho sboru. Sraz byl v 8 hodin ráno na dětském hřišti. Sešlo se celkově 40 členů (25 dospělých a 15 dětí), následně byly rozděleny úkoly. Děti s vedoucími odešli k čističce u Kulů, kde společně sbírali větve a vybírali kameny ze země, kterou navezli dělníci při pracích na kanalizaci. Tyto kameny a větve by mohly při údržbě zeleně poničit sekací traktůrek. Mezitím dospělí porazili na hřišti nebezpečnou břízu, která byla z velké části suchá a mohla by způsobit dětem hrajícím si na hřišti zranění. Dále dospěláci očistili okolí chodníku táhnoucího se podél dětského hřiště a začali hrabat a zametat hřiště. Zanedlouho se k nim připojili i děti a vedoucí a společně upravili celou plochu hřiště.

 

Posléze se brigádníci přesunuli k pomníku obětem 1. světové války, kde sebrali větve a shrabali okolí. Posléze se zaměřili na osázenou plochu kolem pomníku, zde byly ostřihány přerostlé stromy a keře, vytrhán plevel a vyhrabáno napadané listí.

 

Po náročné práci čekalo na brigádníky občerstvení v podobě vuřtů, které si mohli opéci na přivezeném ohništi nebo si mohli dát výbornou gulášovku. Všichni se najedli a následovala chvilka posezení a relaxace, děti toho využily a šly si hrát na dětské hřiště, dospělí si dopřáli kávu. Po odpočinku se část dospěláků, děti a vedoucí přesunuli k prodejně COOP a začali zvelebovat chodníky a osázenou plochu před prodejnou. Dospělí mezi tím dovezli zeminu k čističce, kterou rozhrnuli a zarovnali nerovnosti. Poté se přidali k ostatním při úpravě okolí prodejny COOP. Byly zde upraveny chodníky, ostřihány keře a stromy, vyhrabáno jehličí, odstraněn plevel a další. Poté byly děti puštěny domů, dospělí ještě upravili osázenou plochu naproti prodejně.

 

Děkujeme všem za účast a za zvelebení části naší obce.

FOTKY

Za SDH František Hrubý

 
 



Archiv

Kalendář
<< duben >>
<< 2024 >>
Po Út St Čt So Ne
1 2 3 4 5 6 7
8 9 10 11 12 13 14
15 16 17 18 19 20 21
22 23 24 25 26 27 28
29 30          

Statistiky

Online: 13
Celkem: 615869
Měsíc: 12451
Den: 358