Jdi na obsah Jdi na menu
 


Soutěž mladých hasičů Žákava

V neděli 15. května jsme se s mladými hasiči zúčastnili závodů v Žákavé, které se skládají z požárního útoku a modifikovaného útoku CTIF. Náš sbor vyslal na tyto závody jak družstvo starších tak družstvo mladších žáků.

Nejdříve na řadu přišla mladší kategorie, mladší na požární útok nastoupili s napětím a s očekáváním, všechno se jim ze začátku dařilo, bohužel u rozdělovače se rozpojila hadice B. Děti nezazmatkovaly a zachovaly se jako týmoví hráči a snažily se hadici k rozdělovači znovu připojit to se jim povedlo, avšak čas byl neúprosný a pokus nedokázaly do 120 sekund dokončit. Za svoji snahu útok dokončit, však sklidily obrovský potlesk všech přítomných.

Starší mezi tím absolvovali modifikaci útoku CTIF, na džberovce jim voda vyšla opravdu jen tak tak, při dostříkání v ní nebyla ani kapka, na uzlech se bohužel při doběhu z tesařského uzle povolila jedna otočka, takže naši starší trestné body obdrželi.

Na požární útok šli starší s nadšením ale i s obavami, protože poprvé se pokoušeli nalívat, a hlavně šli na jiných postech, než byli zvyklí. Vše klaplo, jak mělo, koš sice spadl ale na druhý pokus byl našroubován, nalito bylo krásně. Strojník raději odborně vzal za vývěvu, ale voda nikde. Bohužel nikdo nepřišel na to, co se stalo. Až po ukončení, jsme zjistili, že vedoucí po pokusu mladších, kdy zavřel kulový ventil, aby mladší dotáhli hadici k rozdělovači, zapomněl kulový ventil starším otevřít. Takže starší bohužel dokončili útok s neplatným pokusem.

Mladší svůj útok CTIF zvládli krásně, vše běželo, jak mělo, na uzlech se snažili, co mohli, dva však měli trochu špatně, ale to ještě dotrénují. Jejich upřímná radost v očích po doběhnutí této disciplíny mluvil za vše.

Mladší i přes svoji obrovskou snahu skončili na posledním 10 místě a starší obsadili 13 místo z 15 družstev.

FOTKY

VÝSLEDKY STARŠÍ

VÝSLEDKY MLADŠÍ

 

 

 
 



Archiv

Kalendář
<< duben >>
<< 2024 >>
Po Út St Čt So Ne
1 2 3 4 5 6 7
8 9 10 11 12 13 14
15 16 17 18 19 20 21
22 23 24 25 26 27 28
29 30          

Statistiky

Online: 5
Celkem: 615898
Měsíc: 12464
Den: 377